Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Ki vizet ad, életet ad...

Hírek, aktualitások

Középmezőnyben végzett a TRV Zrt. csapata az idei országos szerelőversenyen

A MaVíz és a Szegedi Vízmű Zrt. szervezésében Szegeden megrendezett XVI. Országos Víziközmű Szerelőversenyen Társaságunk szerelőcsapata a 18. helyen végzett holtversenyben a Nyírségvíz gárdájával.

A verseny célja, hogy az ivóvízellátás területén dolgozó szakemberek összemérjék elméleti, gyakorlati tudásukat, erősítsék felkészültségüket, hivatásszeretetüket és szakmai elkötelezettségüket. Az idei, immár 16. alkalommal a vizes szakma számára megrendezett rangos rendezvényre az ország határain belülről és túlról mintegy 24 csapat érkezett. A rendezvényen Társaságunkat a Sárrétudvari-Biharnagybajomi legénység képviselte. A 21 hazai és 3 külföldi csapat egy nyílt terepen, külső szemlélők által is megtekinthető versenyen mérkőzött meg egymással, így az érdeklődők bepillantást is nyerhettek a „vizes” szakemberek mindennapi munkájába, megtudhatták, hogy milyen kihívásoknak kell a szakembereknek megfelelni nap, mint nap. 

A két napos versenyen mind gyakorlati, mind elméleti tudásukról számot adtak kollégáink. Idén a nemes küzdelemben a győzelmet a Fejérvíz Zrt. csapata érdemelte ki, míg a Társaságunkat képviselő legénység a 18. helyen végzett. 

A Jász Expó különdíjasa lett 2017-ben a TRV Zrt.

A Jász-Nagykun-Szolnok megye közgyűlésének különdíját érdemelte ki Társaságunk az idén szeptember első hétvégéjén megrendezett jászberényi VII. Jász-Expo Regionális Kiállítás és Vásáron.

A Jászság egyik legnívósabb gazdaságélénkítő rendezvénye a jászsági cégek, vállalkozások és közszolgáltatók számára biztosít bemutatkozási lehetőséget. Mivel a felhasználókkal és fenntartó önkormányzatokkal való kapcsolattartást kiemelt feladatként kezeli Társaságunk, így az eseményen hagyományosan minden évben kiállítóként jelenünk meg. A Jászság gazdasági kirakatának számító, egyre népszerűbb rendezvényen, mely elsősorban a régió piacfejlesztését szolgálja, és a Jászság mindenkori aktuális gazdasági kirakatát mutatja be, a TRV Zrt. standjánál is egyre több érdeklődő fordult meg. Ezért idén, a TRV Zrt.-t népszerűsítő standunknál a fogyasztói kérdéseket megválaszoló szakembereink mellett kicsiket és nagyokat tabletes kvíz játék nyereménnyel, arcfestés, vízkóstoló és az emberi szervezetben a csapvíz útját animációval bemutató „vízasztal" is várta.

 

 dsc 0196 jbereny expo 1 002 jbereny expo 4

Jöttünk, láttunk és megfőztük Szolnokot

A „Gulyáskirály" címet nyerte el abszolút győztesként főzőcsapatunk idén az Észak-Alföldi Régió egyik legkiemelkedőbb rendezvényén. A TRV Zrt. –nek köszönhetően több év után került újra a megtisztelő cím Szolnokra.

A Társaság székhelyén első alkalommal bemutatkozó, Magyari Józsi vezette karcagi főzőcsapat gulyáslevesét a kóstolók és a zsűri tagjai is kiválóra értékelték. Így aztán a siker sem maradt el, a gulyáskirályi cím odaítélésével jutalmazta a zsűri a TRV Zrt. csapatának teljesítményét az immár 19. alkalommal megrendezett 3 napos rangos gasztro-kulturális hagyományőrző fesztiválon. A rendezvényre kilátogató kollégáink az ízes étkek és jóízű beszélgetések mellett a színpad nyújtotta szórakozó programokat is élvezhették az idei Gulyásfesztiválon, Szolnokon.

  dscf3207 a


    

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény


Budapest, 2017.09.07. - A Magyar Víziközmű Szövetség az alábbiakban reagál a mikroműanyagokkal kapcsolatban megjelent sajtóhírekre.

A MaVíz, a magyarországi víz- és csatornaszolgáltató szervezetek, valamint a kapcsolódó vízipar, kereskedelem és oktatási intézmények társadalmi úton szervezett, önálló szakmai érdekképviseleti szervezete. A Szövetség kiemelt feladatának tekinti a magyarországi ivóvíz prezstizsének megóvása érdekében tett intézkedéseit.

Hazánkban a szolgáltatott ivóvíz eredetét tekintve, 96 %-ban felszín alatti vízbázisokból származik, amelyet a szolgáltatók az általuk karbantartott hálózatokon keresztül juttatnak el a fogyasztókhoz. Ahogyan ezekbe a vízbázisokba az esetlegesen a felszíni vizekben fellelhető hormon és gyógyszermadarvényok sem jutnak le, úgy a Szövetség álláspontja szerint ezek a mikroplasztik részecskék sem tudnak az ivóvíz kitermelési helyének közelébe kerülni, hiszen a felszíni vizeink, iletve ezek a vízbázisok nem érintkeznek egymással.

A magyaroroszágon szolgáltatott ivóvíz kiválóan megfelel az Európai Uniós előírásoknak és jogszabályoknak, minőségét tekintve pedig kiemelendő, hogy hazánkban a csapvíz az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. A Magyar Víziközmű Szövetség felhívja a figyelmet arra, hogy a hatalmas PET palack felhasználásnak már most érezhető a természetkárosító hatása és ez a helyzet csak fokozódni fog a jövőben.

Fontos, hogy szemléletváltással, környezettudatos magatartással próbáljunk megelőzni azt a katasztrófát, amely előbb utóbb várhatóan be fog következni, ha nem figyelünk és nem óvjuk környezetünket és vízbázisainkat. Sajnálatos módon a Szövetségnek is tudomása van arról, hogy a Tiszában már megjelentek a mikroműanyagokkal kapcsolatos szennyeződések. A Felső – tiszai országokból származó és érkező PET palack szigetek összegyűjtésére már több akció is indult. Sajnálatos módon ezeknek a szennyeződéseknek a vizeink károsító hatása már megjelent, tudunk erről, éppen ezért is fontos, hogy észnél legyünk, figyeljünk!

A Szövetség megkezdte az információgyűjtést és a mai nap során megtudta, hogy ezt a tanulmányt a Földön mindösszesen 159 db vízmintára alapozva készítették el, és ezekből a mintákból csak 18 db érkezett Európából. Arról még egyelőre nincs információ, hogy ennek aránya felszín alatti és felszíni vizek tekintetében hogyan oszlik el, de a MaVíz folytatja a tanulmánnyal kapcsolatos kérdések feszegetését és az azzal kapcsolatos friss információkról mihamarabb tájékoztatást ad a lakosság és a sajtó számára is.

A Magyar Víziközmű Szövetség megerősíti azt a tényt, amely szerint a hazai csapvíz minősége kiváló és bármikor bátran fogyasztható!

Bővebb információ:
Kreitner Krisztina kreitner.krisztina@maviz.org
+36 1 473 0055

Üzletszabályzat tervezet 2017

Tisztelt Olvasó!

Elkészült a 2017. évre vonatkozó Üzletszabályzat módosítás, melyet a mai napon (2017.08.07.-én) közzé teszünk hivatalosan véleményezésre! A vélemények, javaslatok megtételére 20 nap áll rendelkezésre, azaz 2017.08.27.-ig várjuk ez irányú igényük megtételét! Az Üzletszabályzat módosítása a következő linken tekinthető meg:

Üzletszabályzat módosítási tervezet 2017

Köszönettel: Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Keresés

Közadatkereső

Óraállás bejelentő

Vízdíj kalkulátor

 

grundfos

LÁTÓKÉPI TÓFÜRDŐ