Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Ki vizet ad, életet ad...

Hírek, aktualitások

Rangos kitüntetésben részesült Szabó Csaba kollégánk!

A MAVÍZ Víz Világnapi Emlékérem kitüntetését vehette át a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. Technológiai és Környezetvédelmi osztályvezetőjeként Szabó Csaba, 2017. március 22-én, Budapesten. A Magyar Víziközmű Szövetség Víz Világnapi ünnepségén számos szakember odaadó munkáját ismerte el az ágazat.

A Magyar Víziközmű Szövetség Víz Világnapi ünnepségén azokat a tagszervezetek által felterjesztett kollégákat ismerik el minden évben, akik a közműves víz- és csatornaszolgáltatásban 20 évnél hosszabb időn keresztül kiemelkedő szellemi tevékenységet, illetve különösen hatékony gyakorlati munkát végeztek, és a MaVíz szakmai közéletében eredményes és általánosan elismert társadalmi szerepet vállaltak. Idén az elismerésben részesültek között volt a TRV Zrt.-től, a Technológiai és Környezetvédelmi osztályvezető kollégánk, Szabó Csaba is.

Gratulálunk a MAVÍZ Víz Világnapi Emlékérem kitüntetéshez!

 

Idén is megünnepelte a Víz Világnapját a TRV Zrt.

A jeles napon hagyományosan, szolgáltatási területünk több pontján várta nyitott vízműtelep az érdeklődőket. A „nyitott kapu” programokkal a TRV Zrt. célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az ivóvíz a jövőnk és a fejlődés alapja. 

A Víz Világnapja, 1993. márc. 22-e óta minden évben apropót ad arra, hogy megálljunk és elgondolkodjunk azon, hogy mára miért lett az ivóvízellátás stratégiailag kiemelt jelentőségű kérdés, hogyan kell bánnunk a vízzel, hogy továbbra is, mindenki számára rendelkezésre álljon a megfelelő minőségű ivóvíz, s, hogy a víz körforgásának és tisztaságának megőrzése érdekében, hogyan kell figyelnünk a környezetünk védelmére.

Az idei, 2017-es Víz világnapi szlogen ezeket a szempontokat figyelembe véve kapta a „Szennyvizek? Tiszta vizet!” elnevezést. Hiszen, ha nincs víz, nincs élet. A tiszta víz egyre nagyobb kincs lesz, és egyre többet kell tennünk azért, hogy mindenki számára rendelkezésre álljon a megfelelő minőségű ivóvíz. 

Felelős szolgáltatóként, a TRV Zrt. a jeles naphoz kötődő sikeres programjaival a víz megóvásának fontosságát igyekezett idén is átadni az érdeklődőknek. Ebben az évben az óvodások, az iskolások mellett vártuk az egyetemistákat, de a felnőtteket is a Víz Világnapi programjainkon. Az érdeklődők előadásokat hallgathattak meg, válaszolhattak kvíz-, valamint totó-kérdésekre, és a vízműtelepekkel is megismerkedhettek több vízműtelepünkön Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye területén. Idén az eddigiekhez képest tovább színesítettük a programot azzal, hogy egyes helyszíneken még laboratóriumi színes gyorsteszttel ivóvíz-méréseket is végezhettek a látogatók. Az ivóvízellátással kapcsolatos információkat az érdeklődőknek minden esetben a helyi vízműkezelők adták át, a tudást kicsit játékos formába burkolva.

Két díjat is besöpört a TRV Zrt. „Ízművek” csapata az immár 11. alkalommal megrendezett abádszalóki Böllérfesztiválon.

A Kozák Sándor vezette főzőgárdánk elnyerte a "legszebb bontás" címet, míg a pálinkaversenyen indult Gál Csaba kollégánk jegyezte "som" pálinka, a III. helyen végzett. 

A hagyományosan meghívásos verseny során 25 böllérnek és csapatának kellett 25 disznót feldolgoznia.  Mivel a résztvevő csapatok a falusi disznótor minden műveletét elvégezték idén is, így a 25, helyben kialakított portán a közönségnek nem volt egyéb feladata, mint az evés és a szórakozás. S bár az időjárás az előző évekhez képest sajnos nem fogadta kegyeibe a rendezvény résztvevőit, 541 db kóstoló jegyet mégis sikeresen begyűjtött a TRV csapat. A társaság az érdeklődőket és a hozzájuk betérő kollégáinkat is finom étkekkel, jókedvvel és a méltán híres kunsági vendégszeretettel várta. Nem is távozott senki üres gyomorral a standunktól, hiszen a kóstoló a nap bármely szakában a reggeli pálinkától, hagymás sült vértől a kora esti tepertőig tartott. 

Gratulálunk az elért eredményekhez!

 

 

Idén is volt TRV-s Mikulás

Hagyományosan, immár harmadik éve kedveskedik a TRV Zrt. Mikulás-ünnepséggel a dolgozók gyermekeinek. A könnyebb megközelíthetőség érdekében idén két helyszínen – Mátészalkán és Szolnokon - találkozhattak a kicsik a Mikulással. Az egész napos rendezvényen a Mikulás mellett, bűvész, kézműves foglalkozások, lufi hajtogatás, báb és cirkuszi előadás várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Természetesen azok sem maradtak le a Mikulás-csomagról, akik személyesen nem tudtak részt venni a jó hangulatú családi rendezvényen, hozzájuk utólag jutatta el a pakkot a fehér szakállú.

 

Hogyan előzzük meg a fagy okozta vízhálózati károkat

Beköszöntött a tél, s ilyenkor bizony számolnunk kell azzal, hogy az elkövetkező időszakban többször is 0 Celsius-fok alá süllyedhet a hőmérő higanyszála. A vizes szakemberek sok éves tapasztalata az, hogy a csőtörések száma a téli időszakban 10-15%-kal magasabb, mint nyáron, márpedig ennek oka a fagy. Ezek javítása rendkívül nagy pénzügyi terhet okozhat, nem beszélve a nem megfelelően téliesített mérőórák elfagyásáról. A TRV Zrt. felhívja ezért a figyelmet arra, léteznek olyan bevált gyakorlatok, praktikák, melyekkel elkerülhetjük a nem várt plusz kiadásokat és kellemetlenségeket. 

Tudta, hogy a fagykár okozta káros vízelfolyás megelőzése a Felhasználó és a Szolgáltató közös érdeke? 

A vízmérők elhelyezésére szolgáló akna a felhasználási hely (ingatlan) házi ivóvízhálózatának a tartozéka. Az 58/2013. (II.27.) Kormányrendelet 64.§ (8) szerint: „Az elszámolás alapjául szolgáló fogyasztásmérők és a leszerelésüket megakadályozó zárak sértetlen megőrzéséért és védelméért a bekötési vízmérő vonatkozásában a felhasználó felelős. Mulasztás miatt megrongálódott (fagyott) vagy elveszett fogyasztásmérő javításának, pótlásának, szerelésének költségeit, továbbá valamennyi ezzel összefüggő kárt a felhasználó a víziközmű-szolgáltatónak megtéríti”. Ugyanakkor a téliesítés mellett szintén fontos, hogy munkatársaink a vízmérőt le tudják olvasni. Az 58/2013. (II.27.) Kormányrendelet 61.§ (8) bekezdése szerint:„A felhasználó köteles a víziközmű-szolgáltatóval, illetve a fogyasztásmérő leolvasását végző személlyel együttműködni, a fogyasztásmérőhöz való hozzáférést biztosítani.” 

Felhasználóként mi az Ön teendője mérőelfagyás esetén? 

Mérőelfagyás esetén, haladéktalanul hívja a hibabejelentő telefonszámot. Amennyiben a vízmérő előtti elzáró csap nyitva van, akkor a további vízelfolyás megelőzése érdekében próbálja elzárni. Mérőelfagyáskor Társaságunk a helyszínen jegyzőkönyvet vesz fel, melyben rögzíti a káresemény körülményeit. A károk megelőzése érdekében javasoljuk, hogy a télen nem használt ingatlanát rendszeres időközönként ellenőrizze, vagy ellenőriztesse.

Vízmérő-elfagyás észlelése esetén haladéktalanul értesítse Társaságunkat az alábbi elérhetőségek egyikén:

Call Center telefonszáma: +36-40-180-124

• e-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

• levelezési név, cím: TRV Zrt., 5000 Szolnok, Kossuth Lajos út 5.

Amennyiben azt észlelik, hogy a vízmérőt eltulajdonították vagy megrongálták kérjük, haladéktalanul tegyenek rendőrségi feljelentést!

Jó tanácsok télre, ha télen is használja az ingatlant: 

1. A vízmérő akna belső felületét lássa el megfelelő szigeteléssel, különösen az akna mennyezetén és az oldalfalakon. A belső szigetelésre alkalmas anyag pl. a hungarocell. Figyeljen arra, hogy a szigetelőanyag nedvesség hatására ne veszítsen szigetelőképességéből

2. Ellenőrizze a vízmérő akna lebúvó nyílását záró aknafedlap illeszkedését. A vízmérő akna fedlapja záródjon résmentesen, ne legyenek rajta hézagok, ahol a hideg levegő az aknába áramolhat. A lebúvónyílást záró aknafedlapját is javasolt hőszigetelő anyaggal ellátni.

3. Amennyiben az akna fedelén bármilyen sérülést észlel, javasolt minél előbb gondoskodni a cseréjéről, nehogy szétfagyjon a vízmérő. 

Jó tanácsok télre, ha télen nem használja az ingatlant: 

1. Víztelenítse ingatlana belső vízhálózatát. A víztelenítés javasolt lépései:

- Amennyiben van, a vízmérő utáni első csapot zárja el ideiglenesen. 

- Amennyiben az elzáró csap nem zár tökéletesen, vagy nem működik, akkor kérjük, forduljon szakemberhez.

- Takarja le hőszigetelő anyaggal a vízmérő akna fedlapját.

- Nyissa ki és hagyja nyitva az épületekben található csapokat és engedje le a berendezésekből (bojler, WC tartály stb.) a vizet!

- Víztelenítse a kerti csapokat! (Nyissa ki a kerti csapot, ezután zárja el a víztelenítő csapját!) 

Tudja, mi tartozik a házi ivóvízhálózathoz, és kinek kell rendszeres ellenőrzéséről, karbantartásáról gondoskodnia? 

• A házi ivóvízhálózat az ingatlan ivóvízfogyasztását biztosító vízvezeték- hálózat (amely a rajta kialakított vízkivételi helyekig szállítja a vizet) illetve annak tartozékai, így például a vízmérő elhelyezésére szolgáló akna.

• A házi ivóvízhálózat rendszeres (legalább havi gyakorissággal) ellenőrzéséről, szükség szerinti karbantartásáról, a Felhasználónak kell gondoskodnia, saját költségén.

• A vízmérő fagy elleni védelme, szintén a felhasználó felelősségi körébe tartozik.

Keresés

Közadatkereső

Óraállás bejelentő

Vízdíj kalkulátor

 

 

148x296

grundfos

LÁTÓKÉPI TÓFÜRDŐ